Tocinei traditionali din: dovlecei, faina, zahar, ulei, ou. Ingrediente: 2 dovlecei 2 linguri făină 50 g zahăr 50 ml ulei 1 ou Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea mare 2 dovlecei, se scurg şi se amestecă cu 2 linguri făină, 50 g zahăr, 50 ml ulei, 1 ou. Se pune la încins o […]
Tocinei din Bucovina
PrinteazaTocinei din Bucovina din: cartofi, oua, faina, ulei, sare.
- 1 kg cartofi
- 3-4 oua
- 2 linguri faina
- ulei pentru prajit
- putina sare
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ii laşi să se scurgă bine, îi pui într-un castron mare, presari o linguriţă rasă de sare şi amesteci.
Adaugi ouăle şi făina, amestecând bine până când se omogenizează bine.
Intr-o cratiţă cu ulei încins, pui cu lingura compoziţie de tocinei, pe care îi prăjeşti pe ambele părţi.
Pe măsură ce se rumenesc, îi scoţi pe hârtie absorbantă, pentru a se elimina surplusul de ulei. Ii serveşti calzi, după preferinţă cu smântână, iaurt, sana sau zahăr.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocinei traditionali
Tocinei cu branza
Tocinei cu branza Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare Mod de preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în tavă la copt. După […]
Tocinei cu zahar si smantana
Tocinei cu zahar si smantana Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele […]
Tocinei pufosi
Tocinei pufosi din: cartofi, ou, faina si ulei. Ingrediente: 4 cartofi nu foarte mari 1 ou 2 linguri de făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Scurgi zeama care se lasă, adaugi oul, făina şi un praf de sare. Amesteci bine şi […]
Pofta buna!