Toffee – Pudding cu nuci
PrinteazaToffee – Pudding cu nuci din: faina, nuca, oua, unt, zahar brun, mascarpone, suc de portocale, sare, menta.
- 120 g făină
- 100 g nucă
- 2 ouă
- 175 g unt moale
- 175 g zahăr brun
- 50 g mascarpone
- 4 linguri suc de portocale
- sare
- mentă pentru garnisit
Mod de preparare:
Toci nucile, iar 1/2 din cantitate le introduci într-o formă de 750 ml volum, unsă cu grăsime. Pui la fiert, pentru 2 minute, 50 g unt, 50 g zahăr, mascarpone, 2 linguri suc de portocale şi sare.
Jumătate din această cantitate o torni în formă şi apoi repartizezi pe margini, prin înclinarea formei. Restul de unt îl baţi spumă, împreună cu restul de zahăr, ouăle, făina, restul de suc de portocale şi nuca rămasă. Pui aluatul în formă şi îl acoperi cu hârtie cerată, pe care o fixezi cu aţă.
Pui la fiert forma la bain-marie, timp de 75 de minute sau mai mult, până se încheagă compoziţia. Răstorni prăjitura pe un platou şi o stropeşti cu sosul cald.
Pofta buna!