Tofu cu linte verde
PrinteazaTofu cu linte verde
- 250 g de linte verde de Puy
- aproximativ 75 cl de supă de legume
- 1 legătură de verdeaţă
- 1 ceapă
- 1/2 lingură de ulei de măsline
- 400 g de tofu
- 1 lingură de sos de soia tamari
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, puneţi lintea în supa delegume, astfel încât să fie o parte de linte la 3 părţi de lichid. Adăugaţi legătura de verdeaţă. Lăsaţi să fiarbă 40 de minute la foc mic. Săraţi uşor.
Decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi la foc mic, într-o tigaie cu ulei de măsline. Adăugaţi peste linte.
Când lintea este fiartă, puneţi sare şi piper. Tăiaţi brânza tofu în cuburi cu latura de 2-3 cm.
In tigaia în care aţi călit ceapa, adăugaţi, dacă este cazul, puţin ulei de măsline şi căliţi la foc iute cuburile de tofu, timp de 2-3 minu:e. Spre final, turnaţi sosul de soia şi degresaţi cu o spatulă.
Serviţi lintea în farfurii adânci. Puneţi cuburile de tofu deasupra, împreună cu sosul în care s-au făcut. Adăugaţi, eventual, puţin ulei de măsline.
Poftă bună!