Tofu cu sos de ardei iute
PrinteazaTofu cu sos de ardei iute din: tofu, ulei, ardei gras, usturoi, otet alb, apa, pasta de tamarin, zahar, sare, chili, alune, coriandru.
- 2 bucati tofu
- ulei
Pentru sos:
- 2 ardei iuti roșii tăiati în bucăți
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri de otet alb
- 3 linguri apa
- 3 linguri pasta de tamarin
- 3 linguri zahar
- ¼ linguriță de sare
- 1 linguriță chili
- 2 linguri alune tocate
- coriandru tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Se pune ardeiul iute, otet, tamarin, usturoi in blender si se omogenizeaza. Se toarnă într-o cratiță și se adaugă zahăr și sare. Se aduce la fierbere și gatiti timp de 2 minute, până când se ingroasa ușor.
Pastrati deoparte să se răcească.
Inainte de servire se adaugă alunele tocate, coriandru și se amestecă bine. Se taie tofu bucăți. Adăugați ulei intr-o tigaie, incalziti bine si incorporati tofu. Prajiti timp de 1-2 minute.
Serviti cu sos de ardei iute.
Pofta buna!