Tofu cu sos de ardei iute

Printeaza

Tofu cu sos de ardei iute din: tofu, ulei, ardei gras, usturoi, otet alb, apa, pasta de tamarin, zahar, sare, chili, alune, coriandru.

Ingrediente: Tofu cu sos de ardei iute

  • 2 bucati tofu
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 ardei iuti roșii tăiati în bucăți
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de otet alb
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri pasta de tamarin
  • 3 linguri zahar
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 linguriță chili
  • 2 linguri alune tocate
  • coriandru tocat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pune ardeiul iute, otet, tamarin, usturoi in blender si se omogenizeaza. Se toarnă într-o cratiță și se adaugă zahăr și sare. Se aduce la fierbere și gatiti timp de 2 minute, până când se ingroasa ușor.

Pastrati deoparte să se răcească.

Inainte de servire se adaugă alunele tocate, coriandru și se amestecă bine. Se taie tofu bucăți. Adăugați ulei intr-o tigaie, incalziti bine si incorporati tofu. Prajiti timp de 1-2 minute.

Serviti cu sos de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.