Tofu iute sotat
PrinteazaTofu iute sotat din: alge, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper.
- o lingura de alge marine uscate
- 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm
- trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt
- o lingura de ghimbir proaspat tocat
- patru ciuperci
- doua linguri sos soia
- doua linguri vin de orez
- fulgi de ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati ciupercile in patru si lasati-le deoparte. Scoateti bucata de tofu pe un servetel de hartie pentru a i se mai absorbi din lichid, apoi taiati-o in cubulete de un centimetru. Tineti putin in apa calduta algele marine, pentru a se umfla, apoi scurgeti-le bine.
Intre timp, puneti o oala cu apa (150 grame) la incins si adaugati ciupercile taiate, ghimbirul, algele marine, ceapa verde, vinul si tofu, dati focul mic, puneti capacul si lasati timp de 10 minute.
Dupa acest interval adaugati sosul de soia, ardeiul iute, sare si piper si mai tineti inca 5 minute.
Pofta buna!