Tofu la gratar
PrinteazaTofu la gratar din: tofu, sos de soia, usturoi, ulei de susan, piper, zahar, amidon de porumb, wasabi, daikon ras.
- 300 g tofu
- 1 linguriţă de sos de soia
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 1 1/2 de linguri de ulei de susan
- 1/2 de linguriţe de piper roşu zdrobit
- 1/2 de linguriţă de zahăr
- 1 lingură de amidon de porumb
- wasabi
- daikon ras
Mod de preparare:
Tofu se taie felii groase de circa 2 cm.
Se prepară o marinadă amestecând o linguriţă de sos de soia cu usturoiul, uleiul, puţin piper, zahărul şi amidonul de porumb. Cu această marinadă se ung feliile de tofu.
Acestea se rumenesc apoi pe grillul încins până când devin crocante şi se servesc cu wasabi si cu daikon.
Pofta buna!