Tofu marinat cu ghimbir 

Printeaza

Tofu marinat cu ghimbir din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 1 bucata tofu
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingurița ulei de susan
  • fulgi de ardei rosu
  • ciuperci proaspete taiate sferturi
  • 1 lingura nectar agave
  • 1 lingura sos Hoisin
  • 2-3 linguri ulei de arahide
  • 3-4 felii radacina ghimbir proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 cana ceapa verde taiata pe diagonala

 

Mod de preparare:

Tofu marinat cu ghimbir : Scoateți tofu din ambalaj și lasați sa se scurga bine intr-o strecuratoare. Taiati tofu cubulete potrivite.

amesteca sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de susan și fulgii de ardei rosu.

Marinati tofu pentru 30 de minute intr-o punga de plastic care se inchide ermetic.

Dupa 30 de minute, se lasa la scurs bine tofu intr-o strecuratoare plasata peste un castron pentru a pastra sosul.

adauga nectarul de agave și sosul hoisin peste sosul ramas si se pune deoparte. Se încalzește wok-ul la foc mare.

Apoi se adauga 1 lingura de ulei. Adaugați usturoiul felii si ghimbirul și prajiti 2 minute. Dati focul la mediu, se adaugă imediat tofu și gatiti 5-7 minute.

Scoateți tofu, se adauga restul de ulei, se adauga ciupercile, și se gatesc 4-5 minute. Adaugați inapoi tofu in wok alaturi de ciuperci.

Adaugați amestecul de sos si mai gatiti 1-2 minute. Adaugati ceapa verde marunțita și mai gatiti 1 minut.

 

Pofta buna!

 

 

Berea Pilsner Urquell

Berea Pilsner Urquell: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire. Pilsner Urquell: Prima Bere Pilsner din Lume, Originară din Republica Cehă Istoria – Pilsner Urquell a fost creată pentru prima dată în 1842 în orașul Plzeň, situat în ceea ce este astăzi Republica Cehă. Aceasta este considerată prima bere de tip Pilsner din lume […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.