Berea Pilsner Urquell: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire. Pilsner Urquell: Prima Bere Pilsner din Lume, Originară din Republica Cehă Istoria – Pilsner Urquell a fost creată pentru prima dată în 1842 în orașul Plzeň, situat în ceea ce este astăzi Republica Cehă. Aceasta este considerată prima bere de tip Pilsner din lume […]
Tofu marinat cu ghimbir
PrinteazaTofu marinat cu ghimbir din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 bucata tofu
- 5 linguri sos de soia
- 1 lingura otet de orez
- 1 lingurița ulei de susan
- fulgi de ardei rosu
- ciuperci proaspete taiate sferturi
- 1 lingura nectar agave
- 1 lingura sos Hoisin
- 2-3 linguri ulei de arahide
- 3-4 felii radacina ghimbir proaspat
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 cana ceapa verde taiata pe diagonala
Mod de preparare:
Tofu marinat cu ghimbir : Scoateți tofu din ambalaj și lasați sa se scurga bine intr-o strecuratoare. Taiati tofu cubulete potrivite.
amesteca sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de susan și fulgii de ardei rosu.
Marinati tofu pentru 30 de minute intr-o punga de plastic care se inchide ermetic.
Dupa 30 de minute, se lasa la scurs bine tofu intr-o strecuratoare plasata peste un castron pentru a pastra sosul.
adauga nectarul de agave și sosul hoisin peste sosul ramas si se pune deoparte. Se încalzește wok-ul la foc mare.
Apoi se adauga 1 lingura de ulei. Adaugați usturoiul felii si ghimbirul și prajiti 2 minute. Dati focul la mediu, se adaugă imediat tofu și gatiti 5-7 minute.
Scoateți tofu, se adauga restul de ulei, se adauga ciupercile, și se gatesc 4-5 minute. Adaugați inapoi tofu in wok alaturi de ciuperci.
Adaugați amestecul de sos si mai gatiti 1-2 minute. Adaugati ceapa verde marunțita și mai gatiti 1 minut.
Pofta buna!