Tofu prajit cu arpacas
PrinteazaTofu prajit cu arpacas din: arpacas, tofu, morcovi, ceapa verde, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, boia.
- 250 g arpacaş
- 300 g tofu
- 2 morcovi
- 1 legătură de ceapă verde
- 2-3 tije de sparanghel
- 2 linguri de ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1/2 lingură de boia
- sare
Mod de preparare:
Spală arpacaşul în câteva ape, alternând caldă cu rece. Pune-l într-o oală, toarnă doi litri de apă clocotită şi lasă la foc domol până când o absoarbe pe toată.
Presează bucata de tofu pentru a îndepărta excesul de apă, apoi tai-o în cubuleţe şi dă-o prin boia. Separat, încinge uleiul şi rumeneşte bucăţile de tofu pe toate părţile.
Scoate-le într-o farfurie. în aceeaşi tigaie, căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit, adaugă morcovul tăiat bastonaşe şi sparanghelul rondele. Nu le ţine mai mult de un minut, ca legumele să rămână ferme.
Serveşte arpacaşul cu legume şi tofu prăjit.
Tofu prajit cu arpacas
Pofta buna!