Tofu prajit
PrinteazaTofu prajit din: arpacas, tofu, morcovi, ceapa, ghimbir, ulei, usturoi, sare.
- 250 g arpacaş
- 300 g tofu
- 2 morcovi
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 linguriţă de ghimbir ras
- 2 linguri de ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- sare
Mod de preparare:
Spală arpacaşul în câteva ape, alternând caldă şi rece. Pune-l într-o oală, toarnă doi litri de apă clocotită şi lasă la foc domol până absoarbe toată apa.
Presează bucata de tofu pentru a îndepărta excesul de apă, apoi tai-o cubuleţe. Separat, încinge uleiul şi prăjeşte bucăţile de tofu pe ambele ţărţi până se rumenesc.
Scoate-le pe o farfurie. In aceeaşi tigaie, rumeneşte ceapa tocată mărunt, ghimbirul şi usturoiul zdrobit, adaugă morcovul tăiat bastonaşe şi sparanghelul rondele.
Nu le ţine mai mult de un minut, ca legumele să rămână ferme. Serveşte arpacaşul cu legume şi tofu prăjit.
Tofu prajit
Pofta buna!