Tofu cu sos piperat
PrinteazaO reteta de tofu cu sos piperat din: tofu, sos de soia, ulei, unt, patrunjel, ceapa, piper, vin alb sec, supa, maghiran, cimbri si smantana.
- 8 bucati tofu
- 4 linguri sos soia
- 2 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 1 legatura patrunjel
- 1 bucata ceapa
- 2 linguri macinat piper
- 100ml vin alb sec
- 200ml supa preparata din cuburi cu gust de legume
- dupa gust maghiran
- dupa gust cimbru
- 6-8 linguri smantana
Mod de preparare:
Feliile de tofu se stropesc cu sosul de soia si se lasa sa se marineze un timp. Se incinge uleiul in tigaie, se prajesc bucatile de tofu pe toate partile, apoi se scot si se mentin la cald.
Se topeste untul in tigaie si se prajeste putin ceapa si patrunjelul. Se adauga boabele de piper zdrobite si se prajesc, dar nu trebuie incinse prea tare, intrucat piperul devine amar.
Se stinge cu vinul alb si cu supa clara de legume din cuburi, apoi se adauga frunzele de verdeata (in cantitatea dorita) si se lasa sa fiarba cateva minute.
La sfarsit se adauga smantana si se amesteca. Sosul se toarna peste bucatile de tofu. Se serveste imediat.
Drept garnitura se poate servi orez simplu sau amestecat cu orez salbatic.
Tofu cu sos piperat
Pofta buna!