Tofu cu sos de soia
PrinteazaTofu cu sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare, piper.
- 250 g germeni de soia
- 250 g amestec de murături
- 3-4 linguri ulei de susan
- 2-3 portocale
- 250 g tofu afumat
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 4 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Seminţele de soia se clătesc sub jet de apă rece. Se strecoară prin sită şi se lasă să se scurgă bine. Amestecul de murături se lasă să se scurgă de zeamă.
Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc puţin legumele amestecând bine. Se curăţă portocalele şi se îndepărtează membrana albă. Feliile se desprind cu un cuţit ascuţit şi se taie în bucăţi mici.
Toful se taie cubuleţe. Toful şi feliile de portocală se adaugă peste legume şi se condimentează cu sare, piper si sos de soia.
Se lasă să fiarbă circa 2 minute la foc mic.
Pofta buna!