Tofu cu taitei de ou si legume
PrinteazaTofu cu taitei de ou si legume din: ou, tofu, malai, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, morcovi, ardei iute, usturoi, ghimbir, ceapa verde, taitei cu ou, sos de soia.
- 1 ou, batut
- 300 g de tofu, o bucata, taiat in triunghiuri
- 3 linguri malai
- 3 linguri seminte de susan
- 150 ml ulei de floarea soarelui, pentru prajit
- 4 morcovi, taiati in bastonase
- 1 ardei iute rosu, feliat subtire
- 3 catei de usturoi, taiati fin
- 50 g de ghimbir in sirop (4-5 bucati), tocat fin, plus 2 linguri de sirop
- 1/2 legatura de ceapa verde, taiata pe lungime
- 250 g taitei cu ou
- 1 lingura sos de soia
Mod de rpeparare:
Pune oul bătut într-o farfurie adâncă şi tăvăleşte prin el bucăţile de tofu. Pe o altă farfurie combină mălaiul, seminţele de susan, sare şi piper. După ou, tăvăleşte bucăţile de tofu prin acest amestec, apoi pune-le deoparte.
Incălzeşte wok-ul şi pune în el 2 linguri de ulei, plus morcovii, şi găteşte-i stir-fry până devin fragezi, adăugând câteva linguri de apă, dacă încep să se prindă.
Adaugă ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul şi mare parte din ceapa verde şi prăjeşte totul câteva minute.
Intre timp, fierbe tăieţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj, scurge-i, apoi amestecă-i cu legumele, precum şi cu siropul şi sosul de soia.
Incinge restul de ulei într-o tigaie. Prăjeşte cu grijă bucăţile de tofu câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le din tigaie şi scurge-le pe un şervet de hârtie.
Presară deasupra lor restul de ceapă verde şi serveşte-le cu tăieţeii şi cu puţin sos de soia , suplimentar, dacă simţi nevoia.
Tofu cu taitei de ou si legume
Pofta buna!