Tomatillos murate

Printeaza

Tomatillos murate din: tomatillos, morcovi, telina, sfecla, hrean, usturoi, marar, sare.

Ingrediente:Tomatillos murate

  • 2 kg tomatillos
  • 4 morcovi
  • 1/2 rădăcina telină si frunze
  • 5 bucăţi rădăcină de hrean
  • 1 sfeclă roşie
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • flori uscate de mărar
  • sare

 

Mod de preparare:

Tomatillos se curăţă şi se spală, iar restul legumelor curăţate, spălate şi tăiate se lasă deoparte.

Cu o sticlă de 1 l cu apă, se umple fiecare borcan, ţinându-se cont câtă apă se pune; se răstoarnă apa într-un vas, se adaugă 1 lingură rasă cu sare la fiecare litru de apă, iar după ce a clocotit şi sarea s-a topit, se opreşte focul.

Se pun în borcane de 1,81 intercalate toate ingredientele, apoi se umplu borcanele cu apă fiartă, se înfiletează capacele şi se depozitează borcanele în cămară.

Gustul este dulce-acrişor şi aromat, iar zeama este acidulată când se deschide borcanul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.