Tomatillos murate
PrinteazaTomatillos murate din: tomatillos, morcovi, telina, sfecla, hrean, usturoi, marar, sare.
- 2 kg tomatillos
- 4 morcovi
- 1/2 rădăcina telină si frunze
- 5 bucăţi rădăcină de hrean
- 1 sfeclă roşie
- 2 căpăţâni de usturoi
- flori uscate de mărar
- sare
Mod de preparare:
Tomatillos se curăţă şi se spală, iar restul legumelor curăţate, spălate şi tăiate se lasă deoparte.
Cu o sticlă de 1 l cu apă, se umple fiecare borcan, ţinându-se cont câtă apă se pune; se răstoarnă apa într-un vas, se adaugă 1 lingură rasă cu sare la fiecare litru de apă, iar după ce a clocotit şi sarea s-a topit, se opreşte focul.
Se pun în borcane de 1,81 intercalate toate ingredientele, apoi se umplu borcanele cu apă fiartă, se înfiletează capacele şi se depozitează borcanele în cămară.
Gustul este dulce-acrişor şi aromat, iar zeama este acidulată când se deschide borcanul.
Pofta buna!