Ton in aluat din: faina, praf de copt, sare, zahar, ulei, lapte, branza cheddar, ton, oua fierte, ceapa, maioneza, piper, patrunjel. Ingrediente pentru aluat: 500 g (2 căni) cu făină 10 g (2 linguriţe) cu praf de copt 2 g (1/2 linguriţă) cu sare 5 g zahăr 125 ml ulei 125 ml lapte 125 g […]
Ton in aluat cu cascaval
PrinteazaTon in aluat cu cascaval din: foi pentru plăcintă, unt sau margarina, ton mărunţit în ulei, frunze de pătrunjel, oua, caşcaval (urdă sărată sau brânză dulce), piper alb macinat, sare.
Ingrediente:
- 1 pachet foi pentru plăcintă
- 100 g unt sau margarina
- 2 cutii de ton mărunţit în ulei
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 6 ouă
- 100 g caşcaval, urdă sărată sau brânză dulce
- piper alb măcinat
- sare
Mod de preparare:
Topeşti untul într-un vas aşezat în cuptorul cald, la foc mic. Tai fiecare foaie de plăcintă în trei fâşii, pe lăţime.
Le ungi cu unt topit, încrucişezi două fâşii şi aşezi peste ele o a treia fâşie, decalată la un unghi de 45°.
Procedezi astfel direct într-o formă pentru brioşe.
Intr-un castronel, amesteci tonul scurs, caşcavalul sau brânza rasă, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sare şi piper după gust.
Repartizezi umplutura în formele pentru brioşe şi acoperi cu bucăţile de foi rămase.
Introduci tava în cuptorul cald, pentru 15-20 de minute, la foc mediu.
Serveşti coşuleţele ca apetitiv cald, pe un platou decorat cu ridichi sau roşii cherry.
Ton in aluat cu cascaval
Pofta buna!
Placinta de ton cu legume din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 foi de aluat de patiserie ou batut 4 linguri ulei de masline 175gr ton 2 cepe, feliate 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat 2 catei usturoi, zdrobit 3 linguri capere […]
Pofta buna!