Ton in aluat
PrinteazaTon in aluat din: faina, praf de copt, sare, zahar, ulei, lapte, branza cheddar, ton, oua fierte, ceapa, maioneza, piper, patrunjel.
- 500 g (2 căni) cu făină
- 10 g (2 linguriţe) cu praf de copt
- 2 g (1/2 linguriţă) cu sare
- 5 g zahăr
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 125 g brânză cheddar, rasă
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 conservă (175 g) ton, scursă
- 2 ouă fierte, rase
- 1 ceapă mică, rasă
- 30 g (2 linguri) maioneză
- sare şi piper
- 30 g (2 linguri) pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Pentru aluat, cerne împreună ingredientele uscate. Bate uleiul şi laptele împreună şi adaugă-le în făină. Adaugă brânza şi frământă pentru a forma un aluat.
Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele.
Intinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi întinde umplutura deasupra. Rulează aluatul şi taie-l în cercuri de 2 cm grosime.
Aranjează cerculeţele într-o tavă tapetată şi coace-le timp de 20 de minute sau până când s-au copt suficient.
Serveşte-le fierbinţi, cu salată.
Ton in aluat
Pofta buna!