Ton ca in Tara Bascilor
PrinteazaTon ca in Tara Bascilor din: ton, ceapa, usturoi, tomate, ardei, patrunjel, cimbrisor, dafin, ulei de masline, faina, sare, piper.
- 4 mici steak-uri de ton
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 5 tomate
- 2 ardei graşi verzi
- 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
- 1 linguriţă cimbrişor
- 1 frunză de dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri faină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi fin usturoiul şi ceapa. Incălziţi 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă şi înăbuşiţi usturoiul şi ceapa la foc mic. In acest timp, eliminaţi seminţele de tomate, tăiati-le cubulete, ca si ardeii graşi.
Adăugaţi în tigaie, împreună cu frunza de dafin şi cimbrişorul. Săraţi, piperaţi, acoperiţi şi lăsaţi pe foc 30 minute.
Incălziţi restul uleiului într-o tigaie. Presăraţi faină pe steak-urile de ton pe ambele părţi şi perpeliţi-le. Adăugaţi-le la legume, acoperiţi şi ţineţi pe foc încă 15 minute. Presăraţi pătrunjel.
Pofta buna!