Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
PrinteazaTon cu ceapa – Tonno con le cipolle
Ingrediente:
- o bucată de ton de un kg
- 4 cepe mijlocii
- făină
- sare
- ulei de măsline extravirgin
- oţet de vin roşu
- sare
- piper
- mentă proaspătă şi zahăr
Mod de preparare:
Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de făina în plus şi prăjeşte-le în ulei fierbinte pînă se auresc, întorcîndu-le pe amîndouă feţele, scoate-le şi ţine-le la cald.
Deoparte, curăţă ceapa, taie-o în felii foarte subţiri, soteaz-o în puţin ulei rămas de la frigerea peştelui. Toarnă apă şi las-o să fiarbă înăbuşit, la foc mic, timp de o oră.
Cînd a scăzut zeama, adaugă-i puţin oţet de vin roşu, sare, cîteva frunze de mentă tăiate mărunt, puţin zahăr şi lasă-le împreună, să-şi tragă gustul unele de la altele.
Aşază această garnitură pe platoul pentru servit, pune deasupra feliile de ton, acoperă cu un capac şi aşteaptă o oră înainte, de a aduce la masă.
Poftă bună!