Ton cu anghinare

Printeaza

Ton cu anghinare din: ton in ulei, anghinare, usturoi, ulei, lamaie, ardei gras, migdale, rosii, zahar tos, busuioc, capere, sare, piper, ton proaspat, vin, ulei.

Ingrediente:Ton cu anghinare

  • două conserve de ton în ulei
  • o conservă de anghinare
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • suc de lămâie
  • un ardei gras
  • 50 g migdale
  • 5 roşii
  • o linguriţă de zahăr tos
  • busuioc
  • capere
  • sare
  • piper
  • ton proaspăt
  • vin alb
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun roşiile date pe râzătoare, un căţel de ustu­roi pisat, o lingură de ulei, zahărul tos, sare şi piper. Se fierb zece minute, se adaugă caperele şi busuiocul tocat, se mai fierbe două minute, se acoperă cu o farfurie şi se păstrează la cald.

Ardeiul gras se spală şi se toacă mărunt, se amestecă bine cu restul de usturoi tocat şi se căleşte în uleiul rămas circa două minute. Se adaugă bucăţile de anghinare scurse de apă şi tăiate jumătăţi, migdalele tocate, o lingură de suc de lămâie, sare şi piper după gust.

Se prăjesc la foc mic trei minute, amestecând uşor ca să nu se sfărâme anghinarea, se pun pe un platou cu ajutorul unei spumiere şi se adaugă tonul scurs de ulei. Se servesc imediat, alături de sosul de roşii cu busuioc şi capere. Tonul din conservă se poate înlocui cu ton proaspăt fiert cu puţin vin alb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.