Ton cu ardei copţi
PrinteazaTon cu ardei copţi
- 4fileuri de ton
- 11 apă
- l lămâie
- 6 linguri ulei de măsline
- 8 ardei kapia
- 12 măsline
- 1linguriţă oţet
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie. După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei, apoi se presară cu sare şi piper.
Se pun într-un vas şi se ţin la rece 20 de minute. Se coc ardeii pe grătar sau la cuptor, intorcându-i pe toate părţile.
Se acoperă cu un strat de sare, apoi cu o folie de plastic. Se lasă 15 minute, după care se curăţă de pieliţe.
Se rup în fâşii, se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei şi oţet.
Se prăjesc fileurile pe grătarul încins. Se servesc fierbinţi, alături de ardeii copţi.
Pofta buna!