Ton cu ceapă şi bob

Printeaza

O reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Ton cu ceapă şi bob

  • 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • câteva frunze de cimbru
  • câteva frunze de civetă (sau frunze de ceapă verde)
  • câteva frunze de rozmarin
  • piper boabe

pentru garnitură:

  • 250 g bob (sau fasole boabe)
  • 5 cepe mici
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie mărunt cimbrul, civeta, rozmarinul şi un căţel de us­turoi, pune-le într-un castron cu boabe de piper şi 2 lin­guri ulei. Pune tonul în acest amestec, acoperă vasul cu folie alimentară şi dă-1 la frigider să se marineze timp de 2 ore.

Taie ceapa rondele şi înăbuş-o, la foc mic, cu puţin ulei de măsline 5 minute (poţi pune şi puţină apă). Curăţă bobul şi rumeneşte-1 într-o tigaie cu puţin ulei şi 1 căţel de usturoi zdrobit 5 minute, apoi condi­mentează cu sare şi piper, după gust.

Scoate tonul din marinată şi prăjeşte-1 în tigaie câte 30 de secunde pe fiecare parte. Serveşte fileul de peşte tăiat felii, aşezat pe un pat de ceapă şi înconjurat de bobul uşor rumenit.

Varinate: Taie tonul fâşii, prăjeşte-1 într-o tigaie cu ulei, 1 căţel de usturoi şi cimbru, pe care le scoţi la sfârşit. Presară sare şi piper, după gust, şi, când începe să se coloreze, dă-1 deoparte. Zdrobeşte 60 g de măsline fară sâmburi în blender, apoi întin­de pasta obţinută peste peşte.

Toacă mărunt 2 ardei graşi roşii copţi, potriveşte gustul de sare şi piper şi amestecă până când obţii o consistenţă cremoasă. Pune pe farfurie puţină cremă de ardei, aşază deasupra câteva bucăţi de ton şi serveşte.

Ton cu ceapă şi bob

Ton cu ceapă şi bob

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.