Ton cu ceapă şi bob
PrinteazaO reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g)
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- câteva frunze de cimbru
- câteva frunze de civetă (sau frunze de ceapă verde)
- câteva frunze de rozmarin
- piper boabe
pentru garnitură:
- 250 g bob (sau fasole boabe)
- 5 cepe mici
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie mărunt cimbrul, civeta, rozmarinul şi un căţel de usturoi, pune-le într-un castron cu boabe de piper şi 2 linguri ulei. Pune tonul în acest amestec, acoperă vasul cu folie alimentară şi dă-1 la frigider să se marineze timp de 2 ore.
Taie ceapa rondele şi înăbuş-o, la foc mic, cu puţin ulei de măsline 5 minute (poţi pune şi puţină apă). Curăţă bobul şi rumeneşte-1 într-o tigaie cu puţin ulei şi 1 căţel de usturoi zdrobit 5 minute, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Scoate tonul din marinată şi prăjeşte-1 în tigaie câte 30 de secunde pe fiecare parte. Serveşte fileul de peşte tăiat felii, aşezat pe un pat de ceapă şi înconjurat de bobul uşor rumenit.
Varinate: Taie tonul fâşii, prăjeşte-1 într-o tigaie cu ulei, 1 căţel de usturoi şi cimbru, pe care le scoţi la sfârşit. Presară sare şi piper, după gust, şi, când începe să se coloreze, dă-1 deoparte. Zdrobeşte 60 g de măsline fară sâmburi în blender, apoi întinde pasta obţinută peste peşte.
Toacă mărunt 2 ardei graşi roşii copţi, potriveşte gustul de sare şi piper şi amestecă până când obţii o consistenţă cremoasă. Pune pe farfurie puţină cremă de ardei, aşază deasupra câteva bucăţi de ton şi serveşte.
Ton cu ceapă şi bob
Poftă bună!