Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc
PrinteazaTon cu fasole verde, ansoa si busuioc din: chives tocate, busuioc, mentă, lamaie, ulei de măsline extravirgin, muştar Dijon, capere, anşoa (afumate sau neafumate), fileuri de ton, pătrunjel, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 3 linguri de chives tocate
- 12 frunze de busuioc
- 2 linguri de mentă tocată, plus câteva frunze mici, pentru servit
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie mică
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de muştar Dijon
- 1 lingură de capere mici
- 6 anşoa (afumate sau neafumate), tocate 300g de fasole verde, tăiată pe diagonală
- 2 fileuri de ton
- 1 mână mică de pătrunjel
- 2 linguri fulgi de migdale prăjiţi
Mod de preparare:
Pune ierburile – chives, busuiocul şi menta – în robotul de bucătărie, împreună cu coaja rasă şi zeama de lămâie, uleiul şi muştarul.
Pasează-le la 2 linguri de pastă pe care să le foloseşti pentru a unge peştele, apoi încorporează caperele şi anşoa în restul de dressing.
Fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare sau găteşte-o la aburi 5 minute, până când devine fragedă, dar rămâne puţin crocantă.
Unge tonul cu pasta de ierburi şi găteşte-l într-o tigaie-grill câte 2-3 minute pe fiecare parte – în mijloc ar trebui să rămână puţin roz.
Amestecă fasolea cu jumătate din dressingul cu capere şi cu ţ pătrunjelul, apoi pune-o pe farfurii.
Aşază deasupra peştele, iar peste el pune restul de dressing. Presară fulgii de migdale şi frunzele de mentă.
Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc
Pofta buna!