Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc

Printeaza

Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc din: chives tocate, busuioc, mentă, lamaie, ulei de măsline extravirgin, muştar Dijon, capere, anşoa (afumate sau neafumate), fileuri de ton, pătrunjel, fulgi de migdale.

Ton_cu_fasole_verde_ansoa_si_busuioc

Ingrediente:

  • 3 linguri de chives tocate
  • 12 frunze de busuioc
  • 2 linguri de mentă tocată, plus câteva frunze mici, pentru servit
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie mică
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de muştar Dijon
  • 1 lingură de capere mici
  • 6 anşoa (afumate sau neafumate), tocate 300g de fasole verde, tăiată pe diagonală
  • 2 fileuri de ton
  • 1 mână mică de pătrunjel
  • 2 linguri fulgi de migdale prăjiţi

Mod de preparare:

Pune ierburile – chives, busuiocul şi menta – în robotul de bucătărie, împreună cu coaja rasă şi zeama de lămâie, uleiul şi muştarul.

Pasează-le la 2 linguri de pastă pe care să le foloseşti pentru a unge peştele, apoi încorporează caperele şi anşoa în restul de dressing.

Fierbe fasolea verde în apă clocotită cu sare sau găteşte-o la aburi 5 minute, până când devine fragedă, dar rămâne puţin crocantă.

Unge tonul cu pasta de ierburi şi găteşte-l într-o tigaie-grill câte 2-3 minute pe fiecare parte – în mijloc ar trebui să rămână puţin roz.

Amestecă fasolea cu jumătate din dressingul cu capere şi cu ţ pătrunjelul, apoi pune-o pe farfurii.

Aşază deasupra peştele, iar peste el pune restul de dressing. Presară fulgii de migdale şi frunzele de mentă.

Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc

Ton_cu_fasole_verde_ansoa_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.