Ton cu fidea de orez si menta proaspata

Printeaza

Ton cu fidea de orez si menta proaspata din: ton in ulei, fidea de orez, ardei iute, ceapa verde, ciuperci, ghimbir murat, porumb baby, capere, ulei de masline, sos de soia, sare, piper, menta.

Ingrediente:Ton cu fidea de orez si menta proaspata

  • două conserve de ton în ulei
  • 150 g fidea de orez
  • un ardei iute
  • o legătură de ceapă verde
  • 100 g ciuperci
  • ghimbir murat
  • 100 g porumb baby murat
  • capere
  • ulei de măsline
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • mentă verde

 

Mod de preparare:

Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită şi se pune într-o strecurătoare. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa verde se curăţă, se», spală, se taie rondele şi se \ pune peste usturoi. Ardeiul iute se . curăţă de seminţe şi vinişoare, se toacă mărunt şi se pune pe o far­furie.

Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se presară sare. Intr-o tigaie se încing trei linguri de ulei de măsline, se presară usturoiul, ceapa şi ardeiul tocat, se călesc două minute, apoi se adau­gă ciupercile.

Se călesc timp de cinci minute, se\pun o lingură de sos de soia, piper după gust, o lingură de capere şi o linguriţă de ghimbir murat. Se adaugă porumbul tăiat ron­dele subţiri, tonul sfărâmat, fideaua şi se mai ţin pe foc două minute.

Se serveşte imediat, presărat cu mentă proaspăt tocată.

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata ton cu fidea de orez. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.