Ton cu ghimbir şi sos de soia
PrinteazaTon cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi, zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet.
- 2 bucati ton
- 3/4 cana vin alb sec
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura miere lichida
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura zeama de lamaie sau lime
- 1 lingurita hot sauce
- 1 lingurita ghimbir ras fin
- 2 lingurita ulei de susan
garnitura de castraveti:
- 1 cana rondele extrem de subtiri de castravete
- 1/4 ceapa rosie foarte mica, taiata rondele foarte subtiri
- 1/4 cana otet (preferabil de orez)
Mod de preparare:
Amestecaţi vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lămâie şi ghimbirul. Puneţi bucăţile de peşte într-un castron şi turnaţi peste ele 1/4 cană din amestecul cu vin şi mirodenii.
Lăsaţi să stea la marinat 30 min la temperatura camerei sau 1-2 ore în frigider.
Scoateţi peştele din marinată, ştergeţi-1, ungeţi-1 cu ulei. Frigeţi-1 pe grătarul de fontă sau la jar, nu mai mult de 3-5 min pe fiecare parte, ca să nu se usuce.
Fierbeţi la foc mediu restul de marinată, cca 10-15 min, până scade ca un sirop. Luaţi de pe foc şi adăugaţi uleiul de susan.
Preparaţi salata de castraveţi. Puneţi feliile de castraveţi şi ceapa într-un castronaş. Adăugaţi oţetul şi amestecaţi. Acoperiţi vasul şi lăsaţi cel puţin 15 min în frigider.
Serviţi peştele fript acoperit cu sos şi cu salată de castraveţi.
Pofta buna!