Ton cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • două conserve de ton în ulei
  • 400 g roşii cherry
  • 300 g ciuperci
  • un ardei iute
  • doi dovlecei
  • rozmarin uscat
  • o linguriţă cu oregano tocat
  • două cepe
  • un căţel de usturoi
  • o lămâie
  • 100 ml smântână
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se decu–L pează fâşii fine cu ajutorul unui cuţit, se taie jumătăţi, apoi felii subţiri. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se pun pe un platou. Ciupercile se curăţă de coajă sau se lasă aşa cum sunt, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron.

Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se călesc până  încep să se înmoaie.

Se adaugă roşiile cherry spălate şi scurse de apă, o lin­guriţă cu rozmarin, sare şi piper. Se amestecă, se prăjesc cinci minute la foc iute şi se pun într-un bol.

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în două linguri cu ulei. Se adaugă jumătate de cană cu apă, sucul de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.

Se fierbe cinci minute, se pre­sară oregano tocat şi se toarnă smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.