Ton cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- două conserve de ton în ulei
- 400 g roşii cherry
- 300 g ciuperci
- un ardei iute
- doi dovlecei
- rozmarin uscat
- o linguriţă cu oregano tocat
- două cepe
- un căţel de usturoi
- o lămâie
- 100 ml smântână
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se decu–L pează fâşii fine cu ajutorul unui cuţit, se taie jumătăţi, apoi felii subţiri. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se pun pe un platou. Ciupercile se curăţă de coajă sau se lasă aşa cum sunt, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron.
Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se călesc până încep să se înmoaie.
Se adaugă roşiile cherry spălate şi scurse de apă, o linguriţă cu rozmarin, sare şi piper. Se amestecă, se prăjesc cinci minute la foc iute şi se pun într-un bol.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în două linguri cu ulei. Se adaugă jumătate de cană cu apă, sucul de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.
Se fierbe cinci minute, se presară oregano tocat şi se toarnă smântână.
Pofta buna!