Ton cu salata de castraveti

Printeaza

Ton cu salata de castraveti

Ton cu salata de castraveti

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • 1 varză de China mică
  • 4 cepe verzi
  • câte 4 linguri suc de lămâie şi portocală proaspăt stors
  • 4 linguri sos de chilii
  • sare, piper
  • 4 buc. ton (proaspăt sau congelat, a 130 g)
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Spălaţi castra­vetele şi tăiaţi-l rondele sub­ţiri sau bucăţi. Pregătiţi legu­mele. Tăiaţi varza în patru, apoi fâşii, iar ceapa verde, inele subţiri.

Amestecaţi sucul şi zeama de lămâie cu sosul de chilii, sarea şi pipe­rul, încorporaţi ceapa, castra­vetele şi varza de China, aco­periţi totul cu un capac şi lă­saţi-le în frigider circa 20 de minute.

Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătă­rie, apoi săraţi-l şi piperaţi-l. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi peştele pe fiecare parte câte 3-4 mi­nute.

La final, scoateţi-l din tigaie, aşezaţi-l peste salata de castraveţi şi ornaţi-l după cum doriţi. Dacă doriţi, puteţi da mai întâi peştele prin susan; presaţi seminţele bine şi astfel obţineţi o crustă crocantă şi rafinată pen­tru peşte.

Ton cu salata de castraveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.