Ton cu salata de castraveti
PrinteazaTon cu salata de castraveti
Ingrediente:
- 1 castravete
- 1 varză de China mică
- 4 cepe verzi
- câte 4 linguri suc de lămâie şi portocală proaspăt stors
- 4 linguri sos de chilii
- sare, piper
- 4 buc. ton (proaspăt sau congelat, a 130 g)
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălaţi castravetele şi tăiaţi-l rondele subţiri sau bucăţi. Pregătiţi legumele. Tăiaţi varza în patru, apoi fâşii, iar ceapa verde, inele subţiri.
Amestecaţi sucul şi zeama de lămâie cu sosul de chilii, sarea şi piperul, încorporaţi ceapa, castravetele şi varza de China, acoperiţi totul cu un capac şi lăsaţi-le în frigider circa 20 de minute.
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi săraţi-l şi piperaţi-l. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi peştele pe fiecare parte câte 3-4 minute.
La final, scoateţi-l din tigaie, aşezaţi-l peste salata de castraveţi şi ornaţi-l după cum doriţi. Dacă doriţi, puteţi da mai întâi peştele prin susan; presaţi seminţele bine şi astfel obţineţi o crustă crocantă şi rafinată pentru peşte.
Ton cu salata de castraveti
Pofta buna!