Ton cu susan
PrinteazaTon cu susan din: sos de soia, ulei de susan, lamaie, ardei, file de ton, seminte de susan, ceapa, coriandru, castravete.
- 2 linguri de sos de soia
- 1 linguriţă ulei de susan
- sucul de la 1 lămâie
- 1 ardei iute
- 2 fileuri de ton
- 2 linguri seminţe de susan
- 4 cepe verzi
- 1 mână frunze de coriandru
- 1/3 castravete
Mod de preparare:
Se prepară un sos amestecând 2 linguri de sos de soia, 1 linguriţă ulei de susan, sucul de la 1 lămâie şi 1 ardei iute tocat mărunt.
Se prăjesc 2 fileuri de ton într-o tigaie încinsă câte 20 de secunde pe fiecare parte, apoi se tăvălesc prin 2 linguri seminţe de susan prăjite şi se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă 4 cepe verzi tocate, 1 mână frunze de coriandru şi 1/3 castravete, fără seminţe şi tăiat în fâşii. Se taie fileurile în fâşii. Se servesc cu salată, alături de un castron cu sos.
Pofta buna!