Ton cu dovlecei şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de ton cu dovlecei si ghimbir din: dovlecei, ton, otet alb, ghimbir, smantana, otet de visine, ulei extravirgin de masline, coriandru, sare si piper.
- 3 dovlecei (zucchini)
- 360 g ton conservat în ulei bine scurs
- 3 linguri oţet alb
- 1 lingură ghimbir (pulbere)
- 2 linguri smântână
- 3 linguri oţet de vişine
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie doi dovlecei pe lungime în felii subţiri, obţinând dreptunghiuri cu lungimea de circa 9 cm. Pune-le într-un castron, adaugă oţetul, sare şi piper, după gust, şi lasă-le 30 de minute.
Prepară o compoziţie amestecând tonul, ghimbirul şi smântână, condimentează cu sare şi piper şi adaugă coriandrul tocat.
Montează preparatul suprapunând alternativ felii de dovlecei cu straturi din compoziţia de ton. Pune 1 felie de dovlecel pe farfurie, apoi un strat de ton gros de cel puţin 1 cm, respectând forma dreptunghiulară a feliei de dovlecel.
Adaugă altă felie de dovlecel şi încă un strat de ton, terminând cu o felie de dovlecel.
Curăţă coaja dovlecelului rămas în fâşii mai groase, apoi taie-le bastonaşe şi decorează cu ele fiecare farfurie.
Amestecă oţetul de vişine cu uleiul de măsline, potriveşte gustul cu sare şi piper şi stropeşte preparatul înainte de a-l servi.
Ton cu dovlecei şi ghimbir
Pofta buna!