Ton cu dovlecei şi ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de ton cu dovlecei si ghimbir din: dovlecei, ton, otet alb, ghimbir, smantana, otet de visine, ulei extravirgin de masline, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Ton cu dovlecei şi ghimbir

  • 3 dovlecei (zucchini)
  • 360 g ton conservat în ulei bine scurs
  • 3 linguri oţet alb
  • 1  lingură ghimbir (pulbere)
  • 2   linguri smântână
  • 3   linguri oţet de vişine
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie doi dovlecei pe lungime în felii subţiri, obţinând dreptunghiuri cu lungimea de circa 9 cm. Pune-le într-un castron, adaugă oţetul, sare şi piper, după gust, şi lasă-le 30 de minute.

Prepară o compoziţie amestecând tonul, ghimbirul şi smântână, condimentează cu sare şi piper şi adaugă coriandrul tocat.

Montează preparatul suprapunând alternativ felii de dovlecei cu straturi din compoziţia de ton. Pune 1 felie de dovlecel pe farfurie, apoi un strat de ton gros de cel puţin 1 cm, respectând forma dreptunghiulară a feliei de dovlecel.

Adaugă altă felie de dovlecel şi încă un strat de ton, termi­nând cu o felie de dovlecel.

Curăţă coaja dovlecelului rămas în fâşii mai groase, apoi taie-le bastonaşe şi decorează cu ele fiecare farfurie.

Amestecă oţetul de vişine cu uleiul de măsline, potriveşte gustul cu sare şi piper şi stropeşte preparatul înainte de a-l servi.

Ton cu dovlecei şi ghimbir

Ton cu dovlecei şi ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.