Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc
PrinteazaTon fript cu ardei iute, coriandru si busuioc din: ardei iute roşu, seminţe de coriandru, usturoi, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, zeama de lamaie, ton.
Ingrediente:
- 1 ardei iute roşu mic şi uscat
- 1 lingură de seminţe de coriandru
- 1/2 căţel de usturoi
- 1 mână de busuioc proaspăt tocat mărunt
- 1 mână de coriandru proaspăt tocat mărunt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- zeama de la o lămâie
- 4 bucăţi de ton, de 225-285 g fiecare, cam de 2 cm grosime
Mod de preparare:
Zdrobiţi ardeiul iute şi seminţele de coriandru în mojar. Adăugaţi usturoiul, busuiocul, coriandrul şi zeama de lămâie, după gust.
Amestecaţi şi asezonaţi. Aşezaţi bucăţile de ton pe o tavă, asezonaţi ambele părţi şi frecaţi-le cu amestecul de verdeţuri.
Există două moduri potrivite de a-l găti: mie îmi place să folosesc o tigaie grill sau una obişnuită.
Frecaţi tigaia, care ar trebui să fie foarte încinsă, cu un prosop de hârtie îmbibat în ulei, apoi puneţi în ea bucăţile de ton.
Trebuie să se rumenească (lăsaţi-le 45-60 de secunde pe fiecare parte).
După aceea, rupeţi bucăţile în jumătate şi serviţi-le cu salată, cartofi prăjiţi sau fierţi şi multă lămâie.
Sunt foarte potrivite şi câteva roşii uscate la soare şi marinate, măsline, busuioc.
Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc
Pofta buna!