Ton fript cu sos
PrinteazaTon fript cu sos din: ton, ulei, piper, ardei, ketchup, usturoi, ceapa, fulgi de ardei.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de ton
- 2 linguriţe ulei de măsline
- piper proaspăt măcinat
Sos de ardei:
- 4 ardei capia mari
- 1 lingură ketchup
- 1 căţel mare de usturoi, tocat
- 1/4-1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 linguriţă ulei de măsline sare
- 1 fir ceapă verde, tocată
Mod de preparare Ton fript cu sos:
Puneţi ardeii pe grătar, direct sau pe folie de aluminiu, şi coaceţi-i bine pe toate părţile.
Băgaţi-i într-o pungă, lăsaţi-i 5-10 min, apoi curăţaţi-i de coajă şi sâmburi, rupeţi-i bucăţi.
Puneţi-i în blender împreună cu restul ingredientelor pentru sos. Procesaţi până obţineţi un piure.
Ungeţi peştele cu ulei, presăraţi piper, după gust.
Frigeţi-l. Serviţi-i cu sos de ardei, ornat cu pătrunjel.
Pofta buna!