Ton fript cu sos

Printeaza

Ton fript cu sos din: ton, ulei, piper, ardei, ketchup, usturoi, ceapa, fulgi de ardei.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de ton
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat

Sos de ardei:

  • 4 ardei capia mari
  • 1 lingură ketchup
  • 1 căţel mare de usturoi, tocat
  • 1/4-1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 1 linguriţă ulei de măsline sare
  • 1 fir ceapă verde, tocată

 

Mod de preparare Ton fript cu sos:

Puneţi ardeii pe grătar, direct sau pe folie de aluminiu, şi coaceţi-i bine pe toate părţile.

Băgaţi-i într-o pungă, lăsaţi-i 5-10 min, apoi curăţaţi-i de coajă şi sâmburi, rupeţi-i bucăţi.

Puneţi-i în blender împreună cu restul ingredientelor pentru sos. Procesaţi până obţineţi un piure.

Ungeţi peştele cu ulei, presăraţi piper, după gust.

Frigeţi-l. Serviţi-i cu sos de ardei, ornat cu pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.