Ton Hawaian
PrinteazaTon Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci, ghimbir, ulei de susan, sare si piper.
- 1 ceasca suc de portocale
- 1/2 ceasca suc de grapefruit
- 1 ceasca sos de soia
- 1/2 ceasca de suc de lamaie
- 2 linguri de ceapa taiata cubulete subtiri
- 500 g ton proaspat taiat cuburi
- felii de portocala
- lamaie
- lime
- grapefruit
- nuci
- 2 linguri de ghimbir proaspat taiat cuburi mici
- 1 lingura ulei de susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un bol, puneţi sucurile de fructe cu sosul de soia, ceapa şi ghimbirul. Adăugaţi tonul crud şi lăsaţi-l la marinat 2 ore. Scoateţi carnea, o ţineţi puţin în tigaie, fără ulei şi alte adaosuri. Apoi bucăţelele de peşte se pun pe un platou, se adaugă ceapă verde tăiată fin, felii de portocală, lime, grepfrut, lămâie, ulei de susan si seminţe de 2 susan.
La final, se condimentează cu sare şi piper. Se ornează cu frunze de salată sau orice altă frunză verde preferaţi.
Ton Hawaian
Pofta buna!