Ton la gratar cu chili
PrinteazaTon la gratar cu chili din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste.
- 4 bucati de ton
- 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite
- 1 lingurita chili
- sucul de la 1 limeta
- 2-4 linguri ulei de masline
- sare și piper negru măcinat
- lime și coriandru proaspăt pentru garnitură
Pentru sos:
- 1 ceapa rosie, tocata
- 200 g roșii cherry, tocate
- 1 avocado, decojit, fără sâmbure și tăiat
- 2 kiwi, decojite și maruntite
- 1 ardei iute, fara semințe, tocat
- coriandru proaspat tocat
- 6 crengute de menta, tocata
- zahăr
- 1-2 lingurite sos de peste
Mod de preparare:
Se spală pestele și se usuca cu prosoape de hartie.
Se presară cu jumătate din chimen, chilii, sare, piper și suc de lime. Stropiti cu ulei si transferati într-un bol timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp, face sosul. Se amestecă ceapa, rosii, avocado, kiwi, ardei iute, coriandru tocat si menta. Se adaugă restul de chimen si lime.
Asezonati cu sos de pește și zahăr, după gust.
Se încălzește gratarul. Rumeniti tonul cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviti cu lime si coriandru, alaturi de sos.
Pofta buna!