Ton la gratar cu sos aioli
PrinteazaTon la gratar cu sos aioli din: usturoi, lamaie, oua, ulei, sare, piper, steak de ton, ulei.
- 4 căţei de usturoi
- zeama de la 2 lămâi
- 2 gălbenuşuri
- 500 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 bucăţi steak de ton (a 200 g)
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se toacă rpărunt. Se amestecă cu zeama de lămâie, după care se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând puternic cu telul. Masa rezultată trebuie să fie spumoasă şi groasă.
Amestecând continuu, se toarnă în fir subţire atât ulei de măsline cât să se omogenizeze cu compoziţia, In final se obţine o cremă groasă, care se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se tamponează bucăţile de steak de peşte şi se condimentează cu sare şi piper. Se ung cu pensula cu ulei şi se pun pe grătarul încins circa 5 minute pe fiecare parte, astfel încât să rămână în interior puţin crude.
Bucăţile de steak de ton se servesc cu sos aioli şi cu legume proaspete.
Pofta buna!