Ton la gratar cu sparanghel
PrinteazaTon la gratar cu sparanghel din: ton, tarhon, lamaie, sparanghel, sare, piper.
- 1 legătură tarhon
- 50 ml ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- sare şi piper
- 4 fileuri de ton
- sparanghel
Mod de preparare:
Se pasează la blerider frunzele de la 1 legătură tarhon cu 50 ml ulei de măsline încălzit uşor. Se strecoară pasta obţinută, se adaugă sucul de la 1/2 lămâie, sare şi piper.
Se poate pregăti cu o zi înainte, păstrându-se la rece.
Se ung 4 fileuri de ton cu ulei de măsline, pe ambele părţi, se sărează şi piperează şi se pun pe grătar 4-5 minute, pe ambele părţi. Se ung cu ulei de măsline câteva fire de sparanghel din conservă, se frig pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte.
Peştele se serveşte cu sparanghel şi dressing.
Ton la gratar cu sparanghel
Pofta buna!