Ton la gratar
PrinteazaTon la gratar din: patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline, file de ton, rosii cherry.
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 linguri ulei de masline
- 4×150 g file de ton
- 250-300 g rosii cherry
Mod de preparare:
Intr-un bol, combină jumătate din pătrunjel cu zeama de lămâie, usturoiul şi 2 linguri ulei de măsline. Adaugă tonul şi unge uniform. Lasă 5 min la marinat.
Incinge grătarul la temperatură potrivită şi frige peştele 2-3 min pe fiecare parte, până când se pătrunde aproape complet şi e încă roz în interior.
Intre timp, unge roşiile cu uleiul rămas şi frige-le la grătar 4 min, întorcând o dată. Serveşte peştele presărat cu verdeaţa rămasă şi cu roşiile fripte.
Ton la gratar
Pofta buna!