Ton marinat
PrinteazaTon marinat din: portocale, ton, sare, piper, ulei, zeama de lamaie, sherry, mustar, zahar, cimbru.
- 4 portocale
- 4 felii de ton proaspăt a cca 125 g
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 2 linguri de sherry sec
- 2 linguriţe de muştar
- zahăr tos fin
- 2 fire de cimbru
Mod de preparare:
Se cojesc 2 portocale, se filetează şi se păstrează zeama scursă. 1-2 portocale se curăţă de coajă cu un dispozitiv special, după care coaja se taie fâşii foarte subţiri (circa o lingură). După cojire, portocalele se storc.
Tonul se asezonează cu sare şi cu piper, apoi se prăjeşte circa 3 minute pe toate părţile în ulei încins, astfel încât să rămână roz în interior.
Se scoate din tigaie, se taie felii groase de circa 1 cm şi se aşează într-un vas. Zeama de lămâie se amestecă cu sherry-ul, muştarul, sucul de portocale, un vârf de cuţit de zahăr, sare şi piper.
Sosul se toarnă peste ton. Cimbrul se spală, se scutură de apă şi se aleg numai frunzuliţele. La final, tonul se serveşte ornat cu cimbru, cu fileuri şi cu coajă de portocală.
Ton marinat
Pofta buna!