Ton prajit cu ghimbir ras

Printeaza

Ton prajit cu ghimbir ras din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, arpagic.

Ingrediente: Ton_prajit_cu_ghimbir_ras

  • 225-285 g ton
  • sos de soia
  • 1 lingura cu ulei de susan
  • 2 bucati de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • 1 legatura de arpagic proaspăt, tocat marunt

 

 

Mod de preparare:

Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajiti-l aproximativ 2 minute intr-o tigaie neaderenta foarte incinsa, intorcandu-l mereu. Scoateti si lasati 1 minut sa se raceasca, timp in care decojiti si radeti marunt ghimbirul.

Pentru servire, puneti cate o gramajoara de ghimbir proaspat si cate una de arpagic pe marginea fiecarei farfurii, turnând sosul de soia in mijloc. Folosind un cutit ascutit, taiati tonul in felii punand pe fiecare farfurie cel putin 3-4 felii.

 

Ton prajit cu ghimbir ras

Ton_prajit_cu_ghimbir_ras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.