Ton prajit cu ghimbir ras
PrinteazaTon prajit cu ghimbir ras din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, arpagic.
- 225-285 g ton
- sos de soia
- 1 lingura cu ulei de susan
- 2 bucati de ghimbir proaspat de marimea unui deget
- 1 legatura de arpagic proaspăt, tocat marunt
Mod de preparare:
Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajiti-l aproximativ 2 minute intr-o tigaie neaderenta foarte incinsa, intorcandu-l mereu. Scoateti si lasati 1 minut sa se raceasca, timp in care decojiti si radeti marunt ghimbirul.
Pentru servire, puneti cate o gramajoara de ghimbir proaspat si cate una de arpagic pe marginea fiecarei farfurii, turnând sosul de soia in mijloc. Folosind un cutit ascutit, taiati tonul in felii punand pe fiecare farfurie cel putin 3-4 felii.
Ton prajit cu ghimbir ras
Pofta buna!