Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic
PrinteazaTon prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir si arpagic.
- 1 bucata ton (preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate)
- sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
- 2 bucati ghimbir proaspat
- 1 legatura arpagic proaspat
Mod de preparare:
Marinezi bucata de ton în puţin sos de soia, timp de 1 oră.
Usuci peştele prin tamponare cu un şervet de hârtie, îl freci cu ulei de susan şi îl prăjeşti 2 minute într-o tigaie neaderentă, foarte încinsă, înorcându-l mereu.
Il scoţi şi îl laşi 1 minut să se răcească, timp în care decojeşti şi razi mărunt ghimbirul.
Când serveşti, pui câte o grămăjoară de ghimbir proaspăt şi câte una de arpagic pe marginea fiecărei farfurii, apoi torni sosul de soia în mijloc.
Tai finuţ tonul în felii de 1 cm grosime, punând pe fiecare farfurie cel mult 3-4 felii.
Pofta buna!
Daca si vedeam tonul ala credeam 🙂