Supa de ciuperci cu porumb din: ciuperci, porumb, pasta de ghimbir cu usturoi, rosie, frunze de busuioc, unt, sare. Ciupercile sunt o sursa activa de proteina, iar combinate cu porumb vor avea un gust deosebit. timp de preparare 25 minute, timp de gatire 7 minute, 2-3 portii Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală făcând parte în […]
Ton prajit cu susan
PrinteazaTon prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde, frunze de coriandru si castravete.
Ingrediente:
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- sucul de la 1 lamaie
- 1 ardei iute, tocat marunt
- 2 fileuri de ton
- 2 linguri seminte de susan prajite
- 4 cepe verzi tocate
- 1 mana frunze de coriandru
- 1/3 castravete
Mod de preparare:
prepara un sos amestecand 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita ulei de susan, sucul de la 1 lamaie si 1 ardei iute tocat marunt.
prajesc 2 fileuri de ton intr-o tigaie incinsa cate 20 de secunde pe fiecare parte, apoi se tavalesc prin 2 linguri seminte de susan prajite si se lasa deoparte 5 minute.
adauga 4 cepe verzi tocate, 1 mana frunze de coriandru si 1/3 castravete, fara seminte si taiat in fasii.
taie fileurile in fasii. servesc cu salata, alaturi de un bol cu sosul pregatit.
Ton prajit cu susan
Pofta buna!
Conopida – Beneficii si retete cu conopida
Conopida – Beneficii si retete cu conopida – Conopida (Brassica oleracea var. botrytis) este o legumă din familia Brassicaceae, înrudită cu varza, broccoli și varza de Bruxelles. Aceasta se caracterizează prin inflorescențele comestibile, compacte, de culoare albă sau alb-gălbuie, cunoscute sub numele de “capete de conopidă”. Originară din Asia Mică, conopida a fost cultivată încă […]