Tonic de macese
PrinteazaO reteta simpla de tonic de macese din: macese salbatice si zahar fin.
- 1 kg de măceşe sălbatice, spălate şi tocate grosier
- 350 g de zahăr fin
Mod de preparare:
Se pun măceşele într-o oală şi se toarnă peste ele 2 litri de apă clocotită. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se închide focul şi se lasă măceşele la infuzat timp de 15 minute. Se strecoară amestecul printr-un tifon în dublu strat, storcând cât de mult lichid, apoi se pune deoparte.
Se pune pulpa în oală, se mai toarnă 1,5 litri de apă şi se aduce la punctul de fierbere. Apoi se închide focul şi se lasă la infuzat 10 minute. Se repetă procesul de strecurare, apoi se aruncă pulpa rămasă în tifon.
Se toarnă zeama de măceşe strecurată într-o cratiţă curată şi se fierbe la foc iute, până scade la aproximativ 1 litru.
Se curăţă impurităţile care se ridică ia suprafaţă, apoi se amestecă zahărul, până se dizolvă. Se toarnă siropul în sticle sterilizate, gata pentru servit. Tonicul se păstrează cel mult trei luni, la frigider.