Torroncini
PrinteazaTorroncini din: zahar, glucoza, apa, albusuri, zahar, coaja de potocala confiata,migdale, miez de nuca, fistic, samburi de pin, miere, foi de napolitana.
- 360 g zahar
- 30 g glucoza
- 120 ml apa
Ingrediente halvita:
- 60 g albusuri
- 30 g zahar
- 100 g coaja de portocala confiata si tocata
- 250 g migdale nedecojite
- 250 g miez de nuca
- 50 g fistic nesarat
- 50 g samburi de pin
- 240 g miere
- foi de napolitana foarte subtiri
Mod de preparare:
Pentru glazura, se fierbe un sirop din zahar, glucoza si apa.
Cand temperatura din vas ajunge la cca 118 °C, se pune la fiert si mierea, in alt vas.
Intre timp se bat albusurile si se inglobeaza treptat zaharul batand pana ce se obtine o compozitie tare de bezea.
Cand mierea ajunge la 125 °C, se incorporeaza bezeaua si se ia de pe foc.
Compozitia de zahar trebuie sa ajunga in acest timp la 146 °C.
Se inglobeaza in amestecul de miere si albusuri si se bate compozitia cca 4-5 minute, pana ce capata consistenta cremoasa.
Se repartizeaza pe o tava fructele si nucile de tot felul si se introduc in cuptorul incalzit la cca 100 °C.
Apoi totul se inglobeaza in compozitia de miere.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu margini inalte. Apoi se asaza o foaie de napolitana si se repartizează compozitia de halvita,
Intr-un strat inalt de 1 cm. Se acopera cu a doua foaie de napolitana si se repartizeaza deasupra boabe de fasole uscata, pentru ingreunat.
Se da tava la frigider peste noapte. A doua zi se taie patrate, cu un cutit ascuţit.
Pofta buna!