Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Printeaza

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie.

Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei.

El a devenit popular in Europa in secolul al XVIII-lea, iar de atunci a evoluat in multe feluri de arome si umpluturi.

 

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 50g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Un praf de sare
  • 200g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
  • O lingura extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Separa ouale in albusuri si galbenusuri intr-un castron mare. Adauga un praf de sare in albusuri si bate-le pana devin spumoase si formeaza varfuri rigide.

In alt castron, bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie deschisa la culoare si cremoasa. Adauga extractul de vanilie si amesteca.

Incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de tort, pe care o poti unge cu unt sau tapeta cu hartie de copt.

Toarna amestecul de galbenusuri peste albusurile batute si amesteca usor, adaugand apoi faina cernuta, cacaoa si praful de copt.

Pune compozitia in tava pregatita si niveleaza-o.

Coace pandispanul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (cand iese curata din centrul pandispanului).

Scoate pandispanul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava pentru aproximativ 10 minute. Apoi, transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Intre timp, topeste ciocolata neagra si frisca intr-un vas la bain-marie sau la microunde, amestecand pana obtii o crema fina.

Taie pandispanul in doua straturi orizontale si intinde jumatate din crema de ciocolata pe primul strat. Pune al doilea strat peste si acopera tortul cu restul de crema de ciocolata.

Pentru a adauga un aspect decorativ, poti rade putina ciocolata neagra deasupra tortului.

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Informatii nutritionale (valori aproximative pentru portie):

  • Calorii: 300-350 kcal
  • Carbohidrati: 35-40g
  • Proteine: 6-8g
  • Grasimi: 15-20g

 

 

Este cunoscut pentru textura sa pufoasa si usoara, perfecta pentru a servi alaturi de fructe proaspete, frisca sau, asa cum este in aceasta reteta, cu o glazura bogata de ciocolata.

Un desert apreciat de intreaga familie si perfect pentru ocazii speciale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Basboosa

Pandispan cu gutui

Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, […]

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pu­dră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi   Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.