Tort cu afine si branza de vaci
PrinteazaTort cu afine si branza de vaci din: oua, zahar, sare, suc de portocale, faina, praf de copt, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar, lamai, frisca, jeleu de afine.
blat de pandispan:
- 2 oua
- 80 g zahar
- 1 praf de sare
- 2 linguri suc de portocale
- 100 g faina
- 1 lingura praf de copt
crema si ornat:
- 11 foi de gelatina
- 500 g branza de vaci
- 250 ml iaurt
- 100 g zahar
- 2 lamai
- 250 g afine
- 400 ml frisca
- 2 linguri jeleu de afine
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se bat ouăle cu zahăr, sare şi suc, cca 8 min. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt. Se aşază într-o formă de tort (o 26 cm), cu fundul tapetat cu hârtie de copt; se coace cca 20 min. Se scoate apoi din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Se înconjoară apoi cu inelul formei.
Se înmoaie gelatina. Se amestecă brânza cu iaurt, zahăr, suc şi coajă rasă de lămâie. Se împarte crema în două. Intr-o jumătate din cantitate se înglobează afinele pasare şi 6 foi de gelatină dizolvate. In cealaltă jumătate de cremă se încorporează restul de gelatină dizolvată.
Cand cele două creme încep să se întărească, se înglobează în fiecare câte o jumătate din cantitatea de frişcă bătută. In formă se aşază mai întâi crema de afine, apoi cea albă; se dă la frigider 3 ore. Se desprinde inelul şi se decorează cu o spirală de jeleu şi afine proaspete.
Tort cu afine si branza de vaci
Pofta buna!