Tort cu afine, vanilie si nes

Printeaza

Tort cu afine, vanilie si nes din: biscuiţi cu ovăz, unt, crema de branza, smantana dulce, nes, afine, zahar, oua, esenţă de vanilie, apa.

 

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi cu ovăz
  • 100 g unt
  • 1 kg cremă de brânză
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 linguriţe cu nes
  • 500 g afine
  • 200 g zahăr
  • 100 ml apă
  • esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Zdrobeşte biscuiţii cu sucitorul. Frământă-i cu untul la temperatura camerei, aşază-i pe fundul detaşabil al unei forme.

Bate bine smântână.

Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi nesul frecat cu 3 linguri cu apă şi mai bate puţin, încorporează brânza, câteva afine şi esenţă. întinde compoziţia peste bla­tul de biscuiţi şi lasă la rece câteva ore.

Pregăteşte un sirop din restul de za­hăr şi apă. Adaugă afinele şi lasă pe foc să dea în câteva clocote, cât să se lege siropul.

Lasă-l să se răcească, înainte de servire, îmbracă tortul în siropul de afine.

 

Tort cu afine, vanilie si nes

Tort_cu_afine_vanilie_si_nes

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.