Tort de afine si vanilie
PrinteazaTort de afine si vanilie din: migdale, smochine, ulei de cocos, portocala, caju, lamaie, vanilie, curcuma, miere, unt de cocos si afine.
Ingrediente:
Blat:
- 250 g migdale
- 300 g smochine
- 2 linguri ulei de cocos (unt de cocos lăsat la temperatura camerei)
- sucul de la o portocală
- coaja rasă de la portocală
Cremă:
- 400g caju
- sucul de la o lămâie
- miezul de la o păstaie de vanilie
- 1 vârf de cuţit de curcuma (turmeric)
- 3 linguri miere
- 3 linguri unt de cocos
- 250 g afine
Mod de preparare:
Se prepară blatul: migdalele se hidratează 12 ore în apă plată, cât să le acopere (de seara până dimineaţa).
Smochinele curăţate de codiţe şi tăiate jumătăţi se hidratează 3 ore în sucul de portocală.
Blatul se prepară în robotul de bucătărie fiindcă ingredientele se toacă ceva mai mare.
Se pun toate ingredientele şi se mărunţesc la viteză mare, cca 3 min.
Pe un platou se pune inelul detaşabil al unei forme de tort şi se presează bine compoziţia de blat. Se lasă la rece.
Se prepară crema: se foloseşte un blender cu viteză mare.
Caju-ul hidratat 12 ore se pune în blender cu puţină apă, se mărunţeşte adăugând şi lămâia, până devine o cremă fină, satinată.
Se adaugă miere după gust şi vanilia, se mixează împreună, apoi se adaugă untul de cocos.
Aceasta este baza cremei, care se va împărţi în două porţii pe care le aşezăm în două vase nemetalice.
Intr-unul se adaugă turmericul, rezultând crema galbenă de vanilie, în celălalt se adaugă afinele mixate în blender.
Peste blat se repartizează crema galbenă şi apoi cea de afine.
Tortul se dă la frigider până se întăresc cremele (cel puţin 3 ore). Inainte de servire se decorează cu afine proaspete.
Tort de afine si vanilie
Pofta buna!