Tort cu afine
PrinteazaO reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina.
pentru blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 1 esenta vanilie
- 200 g faina
- 50 g unt
- 1 praf de copt
pentru umplutura:
- 250 g mascarpone
- 1 esenta vanilie
- 100 g zahar
- 400 ml frisca lichida
- 1 lamaie
- 200 g afine
- 1 lingura zahar pudra
- 1 plic gelatina pentru torturi
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care adaugi gălbenuşurile, rând pe rând. încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cu untul topit şi răcit. Torni aluatul într-o formă unsă şi tapetată, cu diametrul de 24 cm. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute, apoi o laşi la răcit.
Baţi frişca cu zahărul pudră şi o dai la rece. Mixezi crema mascarpone cu zahărul, cu esenţa de vanilie şi apoi o amesteci cu 1/3 din frişcă. Jumătate din frişca rămasă o amesteci cu coaja rasă şi zeama de lămâie. în cealaltă jumătate de frişcă adaugi jumătate din afinele spălate şi scurse.
Tai blatul în trei. în forma de tort, aşezi primul blat, crema de afine, al doilea blat şi crema de lămâie. Pui ultimul blat şi întinzi crema mascarpone. Decorezi prăjitura cu afine, coaja de lămâie verde şi torni gelatina pre¬gătită conform indicaţiilor de pe plic. Dai prăjitura la rece 2-3 ore îna¬inte să fie servită.
Tort cu afine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu afine
- prajitura cu afine si mascarpone