Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone
PrinteazaTort alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si boabe de cafea.
blaturi:
- 200 g unt
- 650 g biscuiti tip amaretto sau de ovaz
umplutura:
- 500 g crema de branza
- 500 g mascarpone
- 4 oua
- 200 g zahar
- 50 g faina
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingura zeama de lamaie
ornare:
- 500 ml frisca
- 50 g boabe de cafea fierte in sirop obtinut din 200 g zahar si 100 ml apa
Mod de preparare:
Topiti untul si sfaramati biscuitii cat mai marunt, pana otineti un pesmet cat mai gin. Amestecati untul cu pesmetul. Ungeti cu unt o tava rotunda cu diametrul de 25 cm.
Tapetati tava cu jumatate din pasta alcatuita din pesmet si unt si puneţi-o la frigider până când preparaţi umplutura: puneţi într-un castron crema de brânză şi zahărul şi amestecaţi până când acesta se topeşte.
Adăugaţi pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare, apoi mascarpone, făina, vanilia, sucul şi coaja rasă de lămâie.
Omogenizaţi şi turnaţi compoziţia în tava tapetată cu foaia din pesmet şi unt. Nivelaţi compoziţia şi deasupra puneţi altă foaie din pesmet şi unt, obţinută din jumătatea de pastă rămasă.
Coaceţi prăjitura la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform. Opriţi focul şi mai lăsaţi prăjitura în cuptor, încă 1 oră, cu uşa cuptorului deschisă.
Când prăijitura s-a răcit puteţi s-o ornaţi cu frişcă şi cu boabe de cafea fierte în sirop de zahăr.
Tort alb cu boabe de cafea si mascarpone
Pofta buna!