Tort alb cu fulgi de migdale
PrinteazaTort alb cu fulgi de migdale din: faina, zahar, oua, unt, lapte, coniac, fulgi de migdale, crema de ciocolata, bezele.
Pentru blat:
- 120 g făină
- 120 g zahăr
- 4 ouă
Pentru cremă:
- 160 g unt
- 130 g zahăr
- 90 ml lapte
- 1 gălbenuş
- 1 lingură coniac
Pentru decor:
- 50 g fulgi de migdale
- cremă ciocolată
- bezele
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu 80 g de zahăr până devin o cremă deschisă la culoare. Albuşurile le mixezi spumă cu restul de zahăr, un minut. Amesteci cu grijă cele două compoziţii. Adaugi făina, iar aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până trece testul scobitorii.
Când este gata, laşi aluatul să se răceasca în tavă cinci minute, apoi îl ţii deoparte opt ore sau peste noapte.
Pentru cremă, baţi gălbenuşul cu laptele, apoi adaugi zahărul şi pui compoziţia la foc mic până dă în clocot, amestecând continuu. Trebuie să obţii o cremă densă, de culoare galben-pal. Separat, mixezi untul moale, apoi torni treptat amestecul cu gălbenuş şi coniacul.
Tai blatul în două şi-l umpli cu 2/3 din cremă, iar ce-ţi rămâne o foloseşti pentru a îmbrăca tortul. Decorezi marginile cu fulgi de migdale şi, dacă vrei, aşezi pe tort cremă de ciocolată şi bezele.
Pofta buna!