Tort alb cu fulgi de migdale

Printeaza

Tort alb cu fulgi de migdale din: faina, zahar, oua, unt, lapte, coniac, fulgi de migdale, crema de ciocolata, bezele.

Ingrediente:Tort alb cu fulgi de migdale

Pentru blat:

  • 120 g făină
  • 120 g zahăr
  • 4 ouă

Pentru cremă:

  • 160 g unt
  • 130 g zahăr
  • 90 ml lapte
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură coniac

Pentru decor:

  • 50 g fulgi de migdale
  • cremă ciocolată
  • bezele

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu 80 g de zahăr până devin o cremă des­chisă la culoare. Albuşurile le mi­xezi spumă cu restul de zahăr, un minut. Amesteci cu grijă cele două compoziţii. Adaugi făina, iar aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până trece testul scobitorii.

Când este gata, laşi aluatul să se răceasca în tavă cinci minute, apoi îl ţii deoparte opt ore sau peste noapte.

Pentru cremă, baţi găl­benuşul cu laptele, apoi adaugi zahărul şi pui compoziţia la foc mic până dă în clocot, ameste­când continuu. Trebuie să obţii o cremă densă, de culoare galben-pal. Separat, mixezi untul moale, apoi torni treptat ames­tecul cu gălbenuş şi coniacul.

Tai blatul în două şi-l umpli cu 2/3 din cremă, iar ce-ţi rămâ­ne o foloseşti pentru a îmbrăca tortul. Decorezi marginile cu fulgi de migdale şi, dacă vrei, aşezi pe tort cremă de ciocolată şi bezele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.