Tort Alcazar
PrinteazaTort Alcazar din: albusuri, zahar, nuci, vanilie, ulei, zahar, unt, lapte, cafea, cacao, rom.
Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata
- 6 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 250 g nuci date prin maşină
- vanilie
- ulei
Ingrediente crema:
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri zahăr
- 250 g unt
- 1/2 pahar lapte
- 1 păhărel cafea (cicoare)
- 1 lingură cacao
- 1 păhărel rom
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă uşor. Se pune compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, capitonată cu hîrtie albă, unsă uşor cu ulei, întinzîndu-se cu lingura, ca stratul să fie de grosime uniformă.
Se coace la foc potrivit,iar cînd este gata, se răstoarnă pe un fund de lemn, se umezeşte hîrtia cu apăşi se trage uşor de pe tort.
Se taie în două sau trei foi egale pe lung şi se unge fiecare cu următoarea cremă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele, cafeaua, se pune pe foc şi se amestecă mereu pînă ce compoziţia începe să se îngroaşe, fără însă să fiarbă.
Se ia de pe foc, se amestecă cu cacao şi se lasă să se răcească. Se freacă untul spumă, se adaugă romul şi se amestecă cu compoziţia fiartă se freacă bine şi se ung foile de tort.
Tortul se îmbracă cu aceeaşi cremăşi se garniseşte cu nuci pisate. Se serveşte tăiat în bucăţi triunghiulare.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort alcazar
- prajitura alcazar