Tort cu alune şi cappuccino
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu alune si cappucino din: alune, ciocolata menaj, zahar, unt, oua, amidon, cafea, praf de copt, zahar vanilat, lapte si cafea.
- 300 g alune
- 300 g ciocolată menaj
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 5 ouă
- 3 linguri amidon
- 1 ceaşcă de cafea
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
pentru cappuccino:
- 100 ml lapte
- 1 ceaşcă de cafea
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă zahărul, ouăle, alunele tocate şi 1 ceaşcă de cafea. Topeşte la bain-marie ciocolata şi untul şi toarnă-le peste compoziţia de ouă, amestecând continuu. Incorporează praful de copt, zahărul vanilat şi amidonul.
Amestecă uşor până când obţii o compoziţie omogenă, toarn-o într-o formă rotundă de tort şi coace-o 50 de minute la 180° C. Prepară cappuccino din laptele cald şi cafea. Bate amestecul cu un tel sau în dispozitivul de preparat cappuccino pentru a obţine o cremă de lapte. Serveşte tortul însoţit de cappuccino cald.
Tort cu alune şi cappuccino
Pofta buna!