Tort cu alune şi cappuccino

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu alune si cappucino din: alune, ciocolata menaj, zahar, unt, oua, amidon, cafea, praf de copt, zahar vanilat, lapte si cafea.

Ingrediente:Tort cu alune şi cappuccino

  • 300 g alune
  • 300 g ciocolată menaj
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 5 ouă
  • 3 linguri amidon
  • 1 ceaşcă de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

pentru cappuccino:

  • 100 ml lapte
  • 1 ceaşcă de cafea

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă zahărul, ouăle, alunele tocate şi 1 ceaşcă de cafea. Topeşte la bain-marie ciocolata şi untul şi toarnă-le peste compoziţia de ouă, amestecând continuu. Incorporează praful de copt, zahărul vanilat şi amidonul.

Amestecă uşor până când obţii o compoziţie omogenă, toarn-o într-o formă rotundă de tort şi coace-o 50 de minute la 180° C. Prepară cappuccino din laptele cald şi cafea. Bate amestecul cu un tel sau în dispozitivul de preparat cappuccino pentru a obţine o cremă de lapte. Serveşte tortul însoţit de cappuccino cald.

Tort cu alune şi cappuccino

Tort cu alune şi cappuccino

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.