Tort cu alune si ciocolata alba
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu alune si ciocolata alba din: clatite, galbenusuri, zahar, faina, lapte, ciocolata alba, dulceata de capsune, unt, alune de padure, smantana si zahar pudra.
- 10 clatite (preparate cu o zi inainte sau cumparate)
- 2 galbenusuri
- 300 g zahar
- 20 g faina
- 200 ml lapte+4linguri
- 200 g ciocolata alba
- 1 borcan cu dulceata de capsune
- 1 pachet de unt
- 100 g alune de padure
- 130 ml smantana lichida
- zahar pudra
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul. Pui gălbenuşurile pe foc mic şi adaugi, pe rând, făina, laptele şi 50 g de ciocolată rasă, amestecând continuu.
Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi dai deoparte. Când se răceşte, adaugi jumătate din cantitatea de alune (pisate) şi smântână bătută.
Amesteci şi umpli patru clătite tăiate pe jumătate, formând cornete. Separat, freci untul cu dulceaţa până obţii o cremă şi laşi deoparte, la rece.
Pui pe un platou două clătite una peste alta, umplutură de căpşune, alte două clătite, din nou umplutură şi, la final, ultimele două clătite.
Deasupra, aşezi cornetele şi torni un sos din 150 g de ciocolata alba topita cu patru linguri cu lapte si amestecata cu restuld e alune.
Tort cu alune si ciocolata alba
Pofta buna!